nieuws

Verschenen: interviewboek ‘Het wonder van betekenis’

19 maart 2021 – Vandaag verschijnt Het wonder van betekenis – Op zoek naar geluk en wijsheid met Paul van Tongeren, een filosofisch reisverslag geschreven door journalist Marc van Dijk.

Denker des Vaderlands Paul van Tongeren is iemand aan wie je eindeloos vragen wilt blijven stellen. Zijn antwoorden zetten je onbevangen aan het denken. Van Tongeren is een ideale gespreksgenoot: uitdagend, meeslepend en altijd goed te
volgen.

Journalist Marc van Dijk reisde met hem mee naar Kreta, waar de filosoof een cursus gaf over geluk bij Aristoteles. Hij interviewde Van Tongeren over filosofie, geloof, verwondering en dankbaarheid. Hoe kan de 21ste-eeuwse mens leven, verdeeld tussen de orde van Aristoteles en de chaos van Nietzsche? Een reisverslag gewijd aan geluk, de leegte en het wonder.

Marc van Dijk (1979) is journalist, kinderboekenschrijver en kunstenaar. Hij schrijft over filosofie voor Trouw en Filosofie Magazine.

Het wonder van betekenis – Op zoek naar geluk en wijsheid met Paul van Tongeren | Geschreven door Marc van Dijk | ISBN 9789024436224 | 160 blz. | Verschijnt 19 maart bij Boom uitgevers Amsterdam | € 15,-

Binnenkort: ‘Doodgewone vrienden’

Doodgewone vrienden, nadenken over vriendschap verschijnt in mei 2021 bij Boom

In zijn nieuwe boek onderwerpt Paul van Tongeren het thema vriendschap aan een filosofische analyse. Hij laat zien wat wij voor de dagelijkse praktijk van de vriendschap kunnen leren van grote denkers als Plato, Aristoteles, Cicero, Augustinus, Montaigne, Kant en Nietzsche.

Toegankelijke, maar diepgravende verkenning van een thema dat ons allen raakt: vriendschap.